Smeg kjøleskap

Smeg kjøleskap er et stilig retrokjøleskap som passer perfekt for enhver som setter pris på design og stil. Husk på å være godt forberedt når du kjøper nytt kjøleskap, vi har inkludert en sjekkliste for deg.

Smeg – italiensk design

Smeg er et italiensk selskap som produserer moderne hvitevarer. De selger blant annet kjøkkenutstyr, vaskemaskiner og gasskomfyrer. De leverer produkter av god kvalitet, med flott design og stilige funksjoner. Produktenes kvalitet gjenspeiles også i produktenes priser, som er relativt høye.

Retroklassikeren

Smeg kjøleskap er et italienskprodusert kjøleskap i retrostil. Kjøleskapet har nærmest blitt et kultobjekt, og du må være forberedt på å punge ut en god sum dersom du vil ha dette kjøleskapet. Kjøleskapet har runde former og er ganske tykt, noe som betyr at det tar en del plass i kjøkkenet. Kjøleskapet finnes i alle slags farger og setter prikken over i-en i et hvilket som helst kjøkken. Kjøleskapet lar deg utfolde din egen stil, også i kjøkkenet.

Retro er et begrep som omfatter ting fra 50- til 80-tallet. Retro beskriver en spesiell stil som man tenker er trendy, og retro objekter kan være alt fra klær til møbler. Disse tingene er nyproduserte og selges i vanlige butikker, men de har altså blitt designet i retro stil. Det betyr at du kan få et kjøleskap som ser ut som det er fra 50-tallet, men det er produsert i dag og vil kunne kjøle matvarene dine uten problemer.

Kjøleskap fra Smeg er laget i retro stil, men det betyr ikke at de mangler ikke funksjoner, de kommer utstyrt med den nyeste teknologien som finnes. Blant annet kan du få kjøleskap med superrask frysing, beskyttelse mot fingeravtrykk, ekstra ventilasjon, ekstra batterilevetid ved strømbrudd og berøringskontroll via LCD-skjerm. De dyreste modellene er til og med utstyrt med vannautomat og isbitmaskin.

Her er noen gode eksempler på Smeg kjøleskap:

Integrert eller frittstående kjøleskap

Når du kjøper kjøleskap må du tenke på om du skal ha et integrert eller frittstående kjøleskap. Integrerte kjøleskap er en del av kjøkkeninnredningen, og du må passe på at kjøleskapet passer inn i kjøkkeninnredningen din. Frittstående kjøleskap kan plasseres direkte på kjøkkengulvet. Smeg kjøleskap kan du få både innebygd eller som frittstående kjøleskap. Mange velger et frittstående kjøleskap fordi kjøleskapet er et designelement i seg selv, og man ønsker å vise det frem. Innebygde kjøleskap skjules vanligvis ikke av kjøkkenfronter, slik at man fortsatt ser kjøleskapsdøren.

Topp 3 Smeg kjøleskap

  • Smeg SMEG500G + Et minikjøleskap som ser ut som en retrobil. Det er 83 cm høyt, og har ikke fryserom. Kjøleskapet passer perfekt for oppbevaring av drikke og snacks.
  • Smeg FAB28RG – 151 cm høyt kjøleskap med fryserom på toppen. Avriming må gjøres manuelt. Stilig kjøleskap med fryser, passer godt for de som vil ha et lite kjøleskap med både frys- og kjølerom.
  • Smeg FQ55FXE – Et litt større kjøleskap med to dører. Kjøleskapet har fryser, og den trenger du ikke avrime manuelt, kjøleskapet kommer med systemet «ingen frost». Kjøleskapet har også elektronisk kontroll og du kan se data på en skjerm.

Sjekkliste når du kjøper nytt kjøleskap

Når du kjøper nytt kjøleskap må du vurdere størrelse, frysedel og energieffektivitet. Det første du må tenkte over når du skal kjøpe nytt kjøleskap er størrelse. Hvor stort kjøleskap du trenger avhenger av hvor mange dere er i husholdningen og hvor ofte dere handler inn matvarer. For en husholdning på to personer anbefales et kjøleskap på 150 – 200 liter. For større familier og familier som har behov for stor oppbevaringsplass anbefales et kjøleskap på 250 liter eller mer.

Det må også velge om du ønsker kun kjøleskap, eller også en frysedel. Noen foretrekker å ha en fryser i et annet rom og ha kjøleskap på kjøkkenet. Det finnes mange kjøleskap som har inkludert frysedel. Frysedelen finner du enten på toppen eller bunnen av kjøleskapet. Det er også mulig å kjøpe kjøleskap med to dører, hvor den ene siden er frysedel og den andre siden er kjøledel.

Til sist kan det være lurt å tenke gjennom strømbruk når du kjøper nytt kjøleskap. Du må kikke på energimerkingen for å finne ut hvilket kjøleskap som er mest energieffektivt. Energiklassene rangeres fra A til G, i dag er de aller fleste kjøleskap i A-klassen. Også innenfor A-klassen finnes det forskjeller. De kjøleskapene som bruker minst strøm skal være merket med A++. Heldigvis er Smeg kjøleskap produsert i dag, og du kan derfor være sikker på at kjøleskapet ikke bruker for mye energi, selv om det er designet i retro stil.

Sjekk denne herligheten: