Side by side kjøleskap

Side by side kjøleskap passer bra for deg som ønsker et kjøleskap med mye plass. Side by side kjøleskap kommer med mange ulike funksjoner, og du finner helt sikkert et kjøleskap som passer perfekt for deg.

Hva er et side by side kjøleskap?

Side by side kjøleskap har doble dører. Den ene siden består av vanlig kjøleskap, mens den andre består av fryser. I Norge kalles gjerne denne typen kjøleskap for «amerikansk kjøleskap». Tradisjonelt har det vært vanligere med todelt kjøleskap, som har en frysedel nede og kjøledel oppe.

Integrert eller frittstående kjøleskap

Man kan velge mellom integrert eller frittstående kjøleskap. Integrerte kjøleskap er en del av kjøkkeninnredningen. Kjøkkenfronter monteres på døren til kjøleskapet. Dette gir et stilrent design hvor kjøleskapet og andre hvitevarer ser ut som de er en del av kjøkkeninnredningen. Litt en motsetning til retro Smeg kjøleskap.

Frittstående kjøleskap kan settes direkte på kjøkkengulvet. Dersom du kjøper et frittstående kjøleskap har du flere valgmuligheter da kjøleskapet ikke trenger passe inn i kjøkkeninnredningen. Du vil også ha litt ekstra plass dersom du velger frittstående kjøleskap, og du kan da heller gå for et større kjøleskap.

Velg kjøleskap basert på dine behov

Når du kjøper kjøleskap er det viktig at du tenker gjennom dine behov. For det første må kjøleskapet passe inn i kjøkkenet. Velger du et integrert kjøleskap må du passe på at det passer inn i kjøkkeninnredningen. Dersom du har et lite kjøkken, blir du kanskje også nødt for å velge et lite kjøleskap.

For det andre kan det være lurt å tenke gjennom hvor mange mennesker dere er i husholdningen og hvor ofte dere handler inn matvarer. Dersom dere handler inn en gang i uken, kan det være lurt å gå for et stort kjøleskap med mye plass til oppbevaring av mat. Dersom du bor alene trenger du kanskje et mindre kjøleskap. For de med et stort hus og mye plass, kan det være en ide å ha kjøleskap på kjøkkenet og fryser i et annet rom, men for andre kan det være mest praktisk å kjøpe et kombikjøleskap.

French-door kjøleskap

French-door kjøleskap er et side by side kjøleskap som vanligvis er litt større enn andre. Her får du en stor kjøledel øverst og frysedel under. Frysedelen kan være enten skap eller en skuff. French-door skiller seg ut fra vanlig side by side kjøleskap ved at kjøledel og frysedel ikke er plassert ved siden av hverandre, men ovenpå hverandre. Noen mener at french-door kjøleskap er mer oversiktelig enn den vanlige typen side by side kjøleskap.

Kjøleskap med isbitmaskin

Side by side kjøleskap kommer med mange stilige funksjoner. Blant annet kan du velge kjøleskap med isbitmaskin, og du vil alltid ha isbiter tilgjengelig når du skulle trenge det. Isbiter passer perfekt i et glass med kaldt vann, eller du kan ha dem i fancy smoothier og cocktailer.

Et alternativ til isbitmaskinen er en integrert Sodastream-løsning. Den fungerer akkurat på samme måte som isbitmaskinen, men du må passe på å skifte en gassbeholder en gang innimellom. Du vil da ha sprudlende vann tilgengelig når som helst.

Mange side by side kjøleskap har en isbitmaskin på den ene siden og en skjerm på den andre. Skjermen fungerer som et nettbrett og du kan surfe på nettet, se Netflix eller spille spill. Det finnes også kjøleskap med kamera. Kameraet viser hva som er inni kjøleskapet. Det betyr at du kan sjekke hva er i kjøleskapet mens du er på butikken ved hjelp av en app. Det er veldig praktisk hvis du for eksempel skulle ha glemt om du har mer melk igjen eller ikke. Da åpner du bare appen og tar en titt inn i kjøleskapet.

Side by side kjøleskap best i test

To modeller side by side kjøleskap har skilt seg ut i 2021:

  • Bosch KAD90VI20 – er et kjøleskap med veldig gode anmeldelser. Kjøleskapet har mye kjøleplass, en rimelig pris i forhold til konkurrentene og bruker ikke for mye strøm.
  • Samsung RF24HSESCSR – er også et stort kjøleskap og har både romslig kjøledel og frysedel. God oversikt gir ekstra poeng fra anmelderne, og de syns også det er gøy med en innebygget mineralvannautomat med kullsyre.

Begge disse kjøleskapene er store kjøleskap. Det er viktig å huske på at side by side kjøleskap er bredere, og ofte også dypere enn standard kjøkkenstandard, og de vil ikke passe inn i en vanlig kjøkkeninnredning. Hvis du har nok plass, er side by side kjøleskap fantastiske kjøleskap, med mye oppbevaringsplass og gøyale funksjoner.

Bosch KAD90VI20 kjøleskap promovideo som viser alle funksjoner:

Og sjekk denne perlen fra Samsung – RF24HSESCSR med French Door funksjon: