Integrert kjøleskap

Kjøleskapet er en av hvitevarene som blir brukt mest, og derfor er det viktig å tenke nøye gjennom hvilket kjøleskap du kjøper. Mange fortrekker å kjøpe et integrert kjøleskap fordi det gir et enkelt, pent og ryddig kjøkken. Alternativet til integrerte hvitevarer er frittstående hvitevarer. Videre kan du lese hva som er forskjellen på de to typene kjøleskap.

Hva er et integrert kjøleskap?

Et integrert kjøleskap leveres slik at du kan montere dine egne kjøkkenfronter på kjøleskapet. På den måten får du et sømløst designutrykk i kjøkkenet ditt, og du vil ikke nødvendigvis kunne peke ut hvor kjøleskapet er plassert.

Eksempel på montering av integrert kjøleskap (fra YouTube):

Frittstående kjøleskap

Frittstående kjøleskap kan settes direkte på gulvet uten at du trenger å feste det til kjøkkeninnredningen. Fronten til kjøleskapet vil ikke dekkes av kjøkkenfronter, noe som betyr at du kan ha glede av moderne kjøleskap som ofte kommer med for eksempel kamera som gir innsyn i kjøleskapet.

Forskjellen mellom integrerte og frittstående hvitevarer

Integrerte hvitevarer dekkes altså av kjøkkenfronter som matcher resten av kjøkkeninnredningen og som gir et stilig og sømløst design. Det skaper et enkelt og minimalistisk uttrykk som mange foretrekker. Med integrert kjøleskap og integrerte hvitevarer vil du få et ryddig kjøkken hvor hvitevarene er «bakt» inn i kjøkkenet, og det ser veldig stilig og pent ut.

Fordelen med frittstående hvitevarer er at du sparer en del plass ved å ikke innlemme hvitevarene i den øvrige kjøkkeninnredningen, noe som betyr at du kan kjøpe et større kjøleskap uten at det tar mer plass. Ved at hvitevarene er synlige kan du også dra nytte av teknologi som kommer med mange moderne kjøleskap, som for eksempel kameraer eller ismaskiner. Det er også mulig å kjøpe flotte frittstående hvitevarer som bidrar til kjøkkenets designuttrykk.

Halvintegrerte hvitevarer

Det finnes også noe som kalles halvintegrerte hvitevarer. Dette er som regel oppvaskmaskiner hvor man kan se kontrollpanelet. Kjøkkenfronten går da ikke helt opp til benkeplaten, slik at kontrollpanelet fortsatt vil være synlig.

Fordeler med integrert kjøleskap

Den mest åpenlyse fordelen med integrerte kjøleskap er at det er penere. Se for deg at du bygger nytt kjøkkenet og kjøleskapet du velger er stort og rett og slett klumpete. Det matcher ikke de resterende hvitevarene du har på kjøkkenet og det hele ender opp med å se litt rart ut. Et integrert kjøleskap vil uansett matche resten av kjøkkenet ditt. Dersom resten av hvitevarene dine også er integrerte, vil du få et sømløst og stilig design hvor hele kjøkkenet står i stil.

fordel med integrert kjøleskap
Et frittstående kjøleskap ser ikke nødvendigvis pent ut.

Fordeler med frittstående kjøleskap

  • Større frihet til å velge. Dersom du velger et frittstående kjøleskap, kan du velge kjøleskap uten å tenke på at det skal passe inn i kjøkkeninnredningen. Som regel er det allerede laget en ramme som kjøleskapet skal passe inn i.
  • Du behøver ikke skru spesielt mye hvis kjøleskapet blir ødelagt. Dersom det integrerte kjøleskapet ditt blir ødelagt må du sannsynligvis skru en del for å få det ut av kjøkkeninnredningen. Dersom en elektriker kommer for å fikse kjøleskapet ditt må han komme seg bak kjøleskapet for å kunne sjekke hva som er galt. Dersom du kjøper nytt kjøleskap må du sjekke at bredde og høyde matcher helt eksakt. Ellers skal man bare kunne skru av kjøkkenfronten foran kjøleskapet.
  • Du kan beholde ditt gamle kjøleskap. Dersom du flytter og vil beholde det gamle kjøleskapet ditt, er det best om du går for en leilighet med frittstående hvitevarer. Ellers kan du risikere at det gamle kjøleskapet ditt ikke passer inn i kjøkkeninnredningen.

Hva skal du velge?

Det kan være vanskelig å velge om du skal gå for et integrert eller frittstående kjøleskap. Et integrert kjøleskap vil sannsynligvis være det beste valget for deg dersom design er viktig for deg. Les her for noen erfaringer på foreldreportalen.no. Integrerte hvitevarer vil gi deg et stilrent design som vil vare i mange år. Så lenge du er fornøyd med kjøkkeninnredningen din vil du kunne beholde den i mange år fremover. Du behøver ikke bytte den ut fordi kjøleskapet eller oppvaskmaskinen ikke matcher hverandre eller kjøkkeninnredningen lenger. Du må bare være forberedt på å skru litt dersom kjøleskapet trenger å repareres eller dersom du skaffer deg et nytt kjøleskap. Så lenge det ikke er noe problem å skru litt på kjøkkenfrontene en gang innimellom, så er et integrert kjøleskap helt sikkert det beste valget for en designentusiast.

Litt å tenke på før du skal kjøpe integrert kjøleskap (fra YouTube):