Kjøleskap med isbitmaskin

Kjøleskap med isbitmaskin finnes i mange forskjellige varianter og gir deg øyeblikkelig tilgang til isbiter. Det kommer godt med både til hverdag og til fest. Det finnes ikke noe bedre enn et glass kaldt vann med isbiter!

Les mer: Kjøpe kjøleskap

Kombikjøleskap

Kombikjøleskap består av en kjøledel og en frysedel. Kombikjøleskap finnes i alle slags varianter, men det mest vanlige er frittstående kjøleskap med en frysedel plassert nederst med en kjøledel øverst. Du kan få dem i mange forskjellige størrelser og design.

Side-by-side kjøleskap med isbiter

IsbiterSide-by-side kjøleskap kombinerer også frys og kjøledel, men denne typen kjøleskap har doble dører, og frys og kjøledel er plassert ved siden av hverandre. Side-by-side kjøleskap kalles også for amerikansk kjøleskap. Det er som regel denne typen kjøleskap som kommer med isbitmaskin inkludert.

Med en isbitmaskin vil du alltid ha umiddelbar tilgang til så mange isbiter du ønsker, og du behøver aldri mer irritere deg over at du har glemt å fryse isbiter igjen. Isbitmaskinen må bare være koblet til vann for å fungere, hvis den ikke er koblet til vann må du fylle på vann manuelt.

Side-by-side kjøleskap kommer som regel med moderne teknologi og ved hjelp av kamera kan du få innsyn i kjøleskapet ditt. Dette kan være nyttig for eksempel er i butikken og ikke husker om du hadde mer melk igjen. Du kan da bruke telefonen din for å se om du har melk i kjøleskapet. Noen kjøleskap har montert en skjerm på kjøleskapsdøren og den fungerer på samme måte som et nettbrett. Du kan både surfe på nettet og se Netflix.

Integrert Sodastream-løsning

En inkludert Sodastream-løsning er et alternativ til isbitmaskinen. Du vil da ha fri tilgang på vann med bobler. Den fungerer så å si på samme måte som en isbitmaskin, du må bare huske å bytte gassbeholderen en gang innimellom. Gassbeholderen er på 60-70 liter og når du bytter den inn vil du få rabatt på neste gassbeholder.

Ulemper med kjøleskap med isbitmaskin

Noen mener at kjøleskap med isbitmaskin gir større fare for vannlekkasjer. Det kan bli veldig problematisk dersom kjøleskapet ditt lekker, spesielt dersom du har tregulv på kjøkkenet. Heldigvis er kjøleskap som selges i dag veldig trygge. Det er allikevel viktig at du passer på at kjøleskapet blir koblet til av en rørlegger som kan sjekke og bytte ut rør og koblinger som er av dårlig standard. Det kan også være lurt å installere en vannstoppventil. Den kan registrere lekkasje og vil stenge vannet før det lekker så mye at det blir store skader på for eksempel gulv.

Kan du fikse en isbitmaskin som ikke lager is?

KjøleskapNoen ganger hender det at isbitmaskinen slutter å virke eller ikke lager is på samme måte som tidligere. Heldigvis kan du i mange tilfeller fikse dette selv. Det første du bør gjøre er å sjekke at vanntilkoblingene ikke er blokkert eller ødelagt. Vanntilkoblingene er plassert og koblet til forskjellig alt etter hvilken modell kjøleskap du har.

Dersom det ikke er noe feil med vanntilkoblingene, kan du sjekke om det er vann i isbitmaskinen. Ikke alle isbitmaskiner er koblet til vann, og i noen tilfeller må du fylle på vann manuelt. Du kan også sjekke om det sitter fast isbiter et eller annet sted i isbitmaskinen. Du må også sjekke at isbitmaskinen faktisk er aktiv, den kan være slått av. Til sist er det viktig å ikke holde fryserdøren opp for lenge da dette kan føre til at varm luft slipper inn og forsinker prosessen med å lage isbiter.

Viktig å tenke på når du velger kjøleskap

Kjøleskap med isbitmaskin er morsomt og praktisk. Samtidig er det viktig at du velger et kjøleskap basert på dine behov. Ofte er det store side-by-side kjøleskap som har innebygd isbitmaskin, og dersom du har et lite kjøkken, er det ikke sikkert at dette er det beste kjøleskapet for deg. Et stort kjøleskap i et lite kjøkken kan ta mye oppmerksomhet og kan gjøre at kjøkkenet ser mindre ut enn det egentlig er. Det er derfor viktig å tenke både design og praktikalitet når du velger kjøleskap. Dersom du har et stort kjøkken, er det definitivt praktisk å også kunne ha fri tilgang til isbiter. Isbitene kan brukes både i vann eller i cocktailer eller smoothier, og kan være prikken over i-en både til hverdags og til fest.