Mini kjøleskap

Et mini kjøleskap passer perfekt til oppbevaring av drikke og snacks. De kommer i mange forskjellige størrelser, design og prisklasser.

Hva er et mini kjøleskap?

Et mini kjøleskap er et kjøleskap som er mye mindre enn et vanlig kjøleskap. Det kan også være mer energisparende. Et lite kjøleskap passer godt inn på hytten, på hybelen eller bare som ekstra oppbevaringsplass.

Et mini kjøleskap er som regel ikke høyere enn 85 cm. Du kan også finne kjøleskap som ikke er høyere enn 51 cm. Fordi det er såpass lite har det begrenset med plass, og passer best til noen som ikke handler inn mye matvarer, har et begrenset behov for å kjøle ned matvarer og drikke, eller det kan brukes som ekstra plass i tillegg til et vanlig kjøleskap.

Kjøleskapene begynner gjerne på en pris på 2000-3000 kroner og fortsetter oppover. Mini kjøleskap egner seg best til oppbevaring av drikke og snacks. Luftgjennomstrømningen i disse små kjøleskapene er ikke alltid optimal på grunn av at de som regel mangler vifte, og andre matvarer vil dermed bli ødelagt dersom man oppbevarer dem i denne type kjøleskap over tid.

Video fra YoutTube som viser hvordan elektrisk anlegg muligjør kjøleskap til hytta:

Funksjoner hos små kjøleskap

Mini kjøleskap har mange stilige funksjoner. Du kan blant annet får kjøleskap med ventilert kjøling som sikrer konstant og jevn temperatur og luftfukting. Det finnes mini kjøleskap med elektronisk temperaturstyring og kjøleskap med LED-belysning kan gi deg god oversikt i kjøleskapet.

Dette bør du tenkte på før du kjøper mini kjøleskap

Et mini kjøleskap er ofte et kjøleskap man har i tillegg til kjøleskapet på kjøkkenet. Derfor kan det være lurt å finne et kjøleskap som er energivennlig slik at det ekstra kjøleskapet ikke belaster strømregningen for mye. Når du handler kjøleskap bør du se etter mini kjøleskap med energimerkingen A+++, A++ eller A+.

Det er ofte fristende å plassere mini kjøleskap på hyller eller arbeidsbenker i ulike rom i huset. Det kan være fristende å bruke en skjøteledning for å få satt det der du ønsker. Dessverre er det svært brannfarlig å koble mini kjøleskap til en skjøteledning, spesielt dersom du også samtidig kobler annet elektronisk utstyr til skjøteledningen, og det er derfor viktig at du passer på at du har en vanlig stikkontakt tilgjengelig der du har tenkt å plassere mini kjøleskapet.

Som regel er det design du betaler for dersom du går opp i pris. Dersom du betaler litt mer kan du også få en liten fryser inkludert. Den kan du for eksempel bruke til å oppbevare ispinner i. Det kan også være mulig å inkludere et mini kjøleskap i kjøkkeninnredningen dersom du skulle ønske det. Kjøleskapene kommer i mange forskjellige design og kan være en del av innredningen i hvilket som helst rom, eller du kan bruke det som for eksempel vinskap i baren.

Klassisk Coca Cola Mini kjøleskap:

Lite kjøleskap med stilig design

Det er mulig å kjøpe et mini kjøleskap i klassisk hvit farge, men det finnes også mange andre design å velge mellom. Et av de mest kjente designene er kanskje Coca-Cola-kjøleskapet. Det finnes også mini kjøleskap som er en kombinasjon mellom en verktøykasse og kjøleskap, og det finnes kjøleskap i stilig retrodesign. Det at det finnes så mange stilige design vitner om at du ikke nødvendigvis vil finne mini kjøleskapet stående på kjøkkenet, men heller på hobbyrommet eller ute i verkstedet. Kjøleskapet lar deg ha drikke og snacks lett tilgjengelig samtidig som det kan være et viktig designelement i hvilket som helst rom.

Best i test Mini Kjøleskap 2021

Det kan være vanskelig å vite hvilket kjøleskap man skal velge. Det finnes mange å velge mellom, og noen ganger kan det være lurt å ta utgangspunkt i anmeldelser fra andre. Nedenfor kan du se noen kjøleskap med ulike egenskaper som har fått gode anmeldelser i 2021.

  • Coca-Cola Mini Fridge – Et populært kjøleskap med stilig design. Kjøleskapet bruker en del strøm og det kan derfor være lurt å skru det av når du ikke er hjemme. Det passer perfekt til å kjøle ned brusbokser og er en artig detalj i for eksempel en tv-stue.
  • Scandomestic SKS 150A++ – Er et relativt billig kjøleskap, men du får mye for pengene. Scandomestic SKS 150A++ har et klassisk hvitt design og kan passe inn hvor som helst. Kjøleskapet er lett og praktisk, og det støyer ikke spesielt mye. Det har også god oppbevaringsplass, men er også et litt større mini kjøleskap med høyde på 85 cm.
  • GRAM KS 3135-90 – Dansk merkevare med stilig design. Et klassisk kjøleskap med hvite flater og håndtak i kontrastfarge. Kjøleskapet har god plass og grønnsaksskuff. Dette kjøleskapet er også energivennlig med A+merking på energiforbruk.